Sveitsiläiset etsijät

Sveitsiläisen etsijät treenaavat ympäri vuoden. Treenipaikka vaihtelee ympäri pääkaupunkiseutua ja tämän vuoksi välimatka venyy aina jollekin vähän pidemmäksi. Ryhmän jäseniltä toivotaankin oma-aloitteellisuuden lisäksi kärsivällisyyttä.

Haku eli henkilöetsintä on hauska ja mielenkiintoinen harrastus. Henkilöhaussa koira etsii maastosta eksyneitä tai sinne piiloutuneita henkilöitä. Treeneissä kaikki ryhmäläiset toimivat vuorollaan maalimiehenä ja harjoitusten suunnittelussa mielikuvitus on valttia. Henkilöetsinnän lisäksi Helena ryhmässä harjoitellaan myös esine-etsintää, jossa koira etsii tietyltä alueelta “kadonneen ihmisen” sinne tiputtamia tavaroita.

Harjoittelun voi aloittaa jo pennun tai vaikka vanhemmankin koiran kanssa. Sekä koiralta että ohjaajalta vaaditaan maastokelpoisuutta, ja usein koirat pärjäävätkin tässä ohjaajiaan paremmin!

Ryhmän vetäjänä ja koordinattorina toimii Nadja Gustafsson. Ryhmä on tällä hetkellä täynnä. Mahdolliset tiedustelut s-postitse: nadja.gustafsson.fi(at)gmail.com

*****