Sveitsiläiset vetäjät

Pääkaupunkiseudun Sveitsinpaimenkoirien vetotiimi on nimeltään Sveitsiläiset Vetäjät. Se on tarkoitettu vetotaitoisille tai vetämisestä kiinnostuneille koirille ja niiden omistajille. Edellytyksenä täysipainoiseen vetoon Sveitsiläisille Vetäjille on vähintään kahden vuoden ikä (luuston kehityksen vuoksi) sekä toivomuksena reipas ja iloinen mieli. Noin 1 vuoden iässä voi toki jo tulla harjoittelemaan tyhjän kärryn/pulkan vetämistä.

——————————————————————————————————————-

Sveitsiläiset Vetäjät toivovat saavansa uusia innokkaita vetokoiria joukkoonsa – tule mukaan hauskaan toimintaan!!!

Sveitsiläisillä vetäjillä on toistakymmentä aktiivia vetokoirakkoa. Tähän innokkaaseen vetojoukkoon toivotaan lisää uusia harrastajia. Vetäjillä on noin kymmenkunta vetokeikkaa vuodessa.

Koirat ovat innokkaita ja ylpeitä voidessaan tehdä rodulle ominaista työtään. Kyyditettävät lapset ja heidän vanhempansa iloitsevat koiriemme kyydeistä ja hymy on herkässä myös koirien ohjaajilla.

Tervetuloa mukaan iloiseen ja palkitsevaan harrastustoimintaan. Et tarvitse muita välineitä kuin oman koirasi, alajaostolta löytyvät kaikki tarvittavat vetovarusteet.

Lisätietoja saat sveitsiläisten vetäjien kouluttajalta Marjo Heinolta, 040 7198170, marjo.heino(at)kolumbus.fi tai vetäjien koordinaattorilta Annika Markkulalta, markkula.annika(at)gmail.com,  040 837 2153

——————————————————————————————————————-

KÄYTÄNNÖN  TIETOA  TAPAHTUMAJÄRJESTÄJILLE

Oletko järjestämässä tilaisuutta lapsille? Haluaisitko paikalle tosi suositut, mutta harvoin tarjolla olevat vetokoirat?

Meillä on tarjota  Sinulle ratkaisu: Sveitsiläiset vetäjät

Koulutetut ja erittäin suositut berninpaimenkoiramme ovat iloisia ja häntä heiluen valmiita palvelemaan pieniä asiakkaitaan. Tyytyväisen pienen asiakkaan rapsutus ja iloinen mieli toimivat koirallekin palkintona. Koirat tuntevat itsensä tärkeiksi ollessaan töissä.

Berninpaimenkoiramme vetävät talvella kelkkaa tai pulkkaa, kesäisin kärryjä, ulkona tai sisällä, aina tilanteen ja olosuhteiden mukaan.

Vetokoiriemme hinnoittelu on 2 € / lapsi / vetokierros. Toivomme kuitenkin, että tapahtumajärjestäjä voi taata meille vähintään 50 €:n tuoton ( eli vedettäviä lapsia on vähintään 25 kpl ). Tuotot käytämme koiriemme jatkuvaan koulutukseen sekä vetovälineiden (kärryt, kelkat, pulkat, valjaat, aisat ym) hankintaan ja huoltoon. Osa tuotoista on myös lahjoitettu hyväntekeväisyystyöhön muun muassa vammaistyöhön, nuorisotyöhön, yhteisvastuukeräykseen  ja eläinsuojelun hyväksi.

Mikäli tapahtumajärjestäjä, esimerkiksi yritys omassa juhlassaan, haluaa tarjota lapsille ilmaiset vetokoirakyydit, voimme sopia ennakkoon kiinteän hinnan, joka perustuu osallistuvien vetokoirien määrään ja vetoajan pituuteen.

Lähtökohta osallistumiseemme kuhunkin tapahtumaan on, että saamme vetokoiria paikalle niin paljon, että voimme kyyditä lapsia noin kahden tunnin ajan. Mikäli tapahtumaan saadaan riittävästi vetokoiria, voimme kyyditä lapsia pidempäänkin.

Toivomme, että vetoalue olisi mahdollisimman tasainen ja mielellään kovapintainen. Talvisin paras vetoalue kelkoille ja pulkille on luminen hiekoittamaton alusta.

Sveitsiläisten vetäjien saaminen viikonlopputapahtumiin on ymmärrettävästi helpompaa kuin koirien ohjaajien työpäivinä. Mitä aikaisemmin saamme pyynnön vetokoirien tarpeesta, sitä varmemmin saamme tapahtumaan riittävästi vetäjiä.

Ilmoitathan myös, jos haluat tapahtumaasi Sveitsiläisten vetäjien lisäksi myös Halibernejä.

Lisätietoja saat Sveitsiläisten vetäjien koordinaattorilta.